Dansskola - kurser


Kurser hösten 2022


Här är hösten 2022s program.
Hela vårt kursprogram och bokning hittar du här.


Vi arbetar med dansglädje, kvalitet och med stort fokus på vad som passar varje grupp, och elevernas delaktighet är viktig för oss. 

Hos oss gör alla ledare sina egna danskoreografier och lektionsupplägg, så varje grupp blir unik, och vi värnar om våra ledares kreativitet och kompetens.


Föreningen har en undervisningsform som bygger på säker och skadeförebyggande träning och med dansen som viktigast. 

Vår ideologi och arbetssätt är metodarbete med åldersindelning i våra grupper istället för nivåer eller teknikindelning. 

Mer info om våra dansstilar hittar du längst ned på sidan. 

Vi sätter upp en mindre föreställning varje termin för familj och vänner.


Hör gärna av dig om du har frågor, info@aktivungdommalmo.se, tel. 0760-442191

Alla våra priser och erbjudanden är för föreningens medlemmar. Det är enkelt att bli medlem i vår förening. Läs mer här  Till kurs/terminspriset tillkommer medlemsavgift på 50:-/kalenderår, samt en administrationsavgift. 


För att komma till bokningen. Klicka på rubriken på kursen.


Kurs

Ålder

Tid

Plats

Ledare

Kurspris

Kursstart

Platser

6-8 år

Måndag 17.00-17.50

Kirsebergs Kulturhus, Kronetorpsgatan

Nanna

500:-

3 oktober

Platser kvar

8-10 år

Måndag 18.00-18.50

Kirsebergs Kulturhus, Kronetorpsgatan

Irma

500:-

3 oktober

Platser kvar

10-16 år

Måndag 19.00-19.55

Kirsebergs Kulturhus, Kronetorpsgatan

Irma

500:-

3 oktober

Platser kvar

10-15 år

Lördag 13.00-13.55

Ungdomens hus, Torpgatan

Nanna

680:-

17 september

Platser kvar

12-18 år

Måndag 18.00-19.00

Kirsebergs Kulturhus, Kronetorpsgatan

Nanna

500:-

3 oktober

Platser kvar

Med reservation för ändringar


Våra olika dansstilar


Barndans 
 

Barndans HipHop Mini

Barndans Disco Mini

Dance Kids
Disco Dance KidsHip Hop Kids
Dance Fusion
Disco Dance MixStreetdance /HipHopStreetdance / HipHop  MixBalett/Contemporary

Rytmik, rörelse och den första grundläggande dansträningen. I barndansen läggs grunden för alla former av dans. På ett lekfullt sätt tränar vi rytm, motorik, kondition, styrka, rumsuppfattning och balans med fokus på dansglädje. Tillsammans arbetar vi med många av dansens grundsteg.  Vi dansar till all sorts musik från klassiskt och barnvisor till världsmusik och de senaste hitsen. 


Rytmik, rörelse och den första grundläggande dansträningen. I barndansen läggs grunden för alla former av dans. På ett lekfullt sätt tränar vi rytm, motorik, kondition, styrka, rumsuppfattning och balans med fokus på dansglädje.  

I denna kurs blandar vi även in en del HipHop/Streetdance i passet. 


Rytmik, rörelse och den första grundläggande dansträningen. I barndansen läggs grunden för alla former av dans. På ett lekfullt sätt tränar vi rytm, motorik, kondition, styrka, rumsuppfattning och balans med fokus på dansglädje. På denna kurs har vi fokus Pop och Disco. Vi dansar till blandad musik från soul, r'n'b, världsmusik och de senaste hitsen.


Dans för de yngre barnen med fokus på grundläggande dansträning, rörelse, kropps-kännedom, rytmkänsla och olika danskombinationer. Vi har jazzdans och showdans som våra grunder samt tar även in inspiration från flera andra dansstilar. Vi arbetar med tonvikt på dansglädje och lekfull dansträning. 

Vi dansar till all sorts musik som pop, disco, klassiskt och de senaste hitsen. 


På denna grupp har vi lite mer fokus på Pop och Disco än i ovanstående kurs.


Dans för de yngre barnen influerad av flera olika Streetdance/HipHop-stilar. Fokus på grundläggande dansträning, rörelse, kropps-kännedom, rytmkänsla och olika danskombinationer. Vi arbetar med tonvikt på dansglädje och lekfull dansträning. Vi dansar till blandad musik från soul, r'n'b, världsmusik och de senaste hitsen.


Dance Fusion är som namnet antyder en blanding mellan flera olika dansstilar. Varje pass är baserat på främst Streetdance och Show/Jazz men är även inspirerat av och kan innehålla alla de dansstilar som resp. dansledare arbetar med, såsom Latin, Contemporary, Funk, osv.


Här får du en kul dansstil blandad av streetdance och showdance. En dansstil som många artister har, Beyonce, Jennifer Lopez m.fl. I denna kurs blandar vi även in lite disco, med såväl nytt som gammalt.


Danskurs influerad av flera olika Streetdance/HipHop-stilar såsom t.ex. Hiphop, New & Old School, Lyrical HipHop, Funk, m.fl, Grundläggande dansträning med såväl dansteknik och kombinationer som svettig och hård träning. 


Detta är främst en Streetdance/HipHop kurs, samt så blandar vi även Streetdancen med inspiration från flera andra dansstilar som t.ex. Showdance, Latin, Disco, m.m.


Här får du träna Balett, såväl som Contemporary/Modernt, och Jazz under terminen
Vill du träna tekniska grunder och samtidigt lära dig roliga, snabba dansar med utmaning är det här dansen för dig. Lektionerna innehåller övningar vid stången, diagonalövningar, kombinationer, dansteknik, koreografier, m.m. Dansträningen inom balett och modern kommer att utveckla din smidighet, styrka teknik, koordination, rörlighet, kondition, m.m.


Kontakta oss gärna